måndag 6 augusti 2012

Turistat så fötterna värker!

Även denna morgon blev lugn och skön. Efter frukost tog vi T-banan till centralen och sedan strosade vi vidare mot slottet. Tanken var att vi skulle titta på vaktavlösningen och sedan "göra" slottet. Väl framme vid slottet ställde vi oss för att vänta, sonen var inte lika positiva till denna väntan som vi. Vi kompromissade och skippade att titta på vaktavlösningen. (Såg dock en glimt av den när vi tittade ut genom en gardin när vi var inne på slottet.)


 Vackra, vackra Stockholm.

Vi var i skattkammaren, representationsvåningarna och livrustkammaren. Massor att se. Mest imponerade alla kristallkronor på mig, vet inte vad det säger om mitt historieintresse med så var det. Vi var inte ensamma direkt. Det var busslaster med människor från alla världens hörn. Det fotograferades och guiderna pratade, nästan så att vi tyckte att de störde oss lite;-)

Lunchen intogs på Friday's idag igen. Solen strålade ner på oss där vi satt och njöt på uteserveringen. Sol, uteservering, rose' och semester, livet kan vara jobbigare.

 
 

 

Efter lunch var det Skansens tur att få besök. Framför allt Skansenakvariet. Där fanns massor av gulliga, äckliga och fina djur att titta på. Sedan var vi nöjda och trötta, framför allt var våra fötter trötta.

 

 

Vi tog vägen via Åhlens och fältöversten hem, fel väg först men det löste vi. Vi shoppade lite nödvändigheter som spel, skor, hörlurar, mobilskal och mat. Sedan var det raka vägen till lägenheten. Turen var på vår sida, regnet öste ner när vi tittade ut innan vi gick ner till T-banan på väg tillbaka, men när vi kom upp hade det slutat. 

Nu mat och OS, en helt vanlig kväll alltså!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar