söndag 5 augusti 2012

Snöplig förlust och härlig båttur.

Efter en seg morgon, sonen var svår att väcka till liv, gick vi till ett hotell i närheten och köpte varsitt Stockholms kort. En bra investering för en turistande familj. Nu kan vi åka tunnelbana, buss och spårvagn gratis när vi är här. 

 

Vi tog tunnelbanan in till centrum och sedan letade vi oss iväg till spårvagnen som skulle ta oss till Kungsträdgården. Det märks att man inte känner till staden så bra när man tar en spårvagn en sträcka som man med lätthet hade gått. 

Vi strosade ned till "båthållplatsen" och köpte en biljett för turen Djurgården runt. Efter en stunds köande som vi fördrev med kaffe och glass, klev vi på båten som tog oss på en guidad tur. Jag hade Hasse Alfredsson i öronen i strax under timmen och fick höra om rika människors bostäder, historier om en elefant som gåva och mycket annat.

 

När turen var slut, var vi lunchsugna. Sjön suger brukar man ju säga och för oss stämde det. Vi gick tillbaka till Kungsträdgården och satte oss på Fridays´s för att äta. Mycket god mat och vi var nöjda när vi gick därifrån.


Nu var det dags att ta spårvagnen till Gröna Lund. Vilket härligt nöjesfält det är. Jag hade helt glömt bort känslan av svunna tider som infinner sig när man går runt där. Det känns verkligen att det funnits länge och att man anstränger sig för att behålla den genuina känslan.

 

 

Vi ville inte åka något men vi körde en 5-kamp. Efter en tuff fight där det var jämt in i det sista stod till slut sonen som vinnare, till hans förtjusning. Innan vi lämnade Grönan tog vi oss lite att dricka. Att umgås på detta sätt som familj är härligt!

 

Vi började bli rätt nöjda på turistandet för denna dag och tog spårvagnen tillbaka till Sergels Torg. En kort sväng på Åhlens innan vi tog T-banan tillbaka till "vår" lägenhet. På hemvägen handlade vi middagsmat, idag ska sonen laga middag, det bjuds på Pasta pesto.

Nöjda och med trötta fötter återvände vi hem. Sonen satte sig vid datorn och maken och jag placerade oss i soffan framför OS. Upptäckte att Sverige tagit sin första guldmedalj, häftigt!!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar